Werken bij Landrijt

Landrijt in het Eindhovense Woensel is een modern woonzorgcentrum met een dynamische, levendige sfeer. Voordat je binnen bent ontmoet je de eerste cliënten die buiten in het zonnetje zitten of een wandeling maken. Ook in het huis is het een gezellige bedoening: cliënten drinken samen met familie een kopje koffie in de sfeervolle Gasterij of maken een praatje met een medewerker of een andere cliënt. Net als thuis dus!

Moderne en warme sfeer

Landrijt is een bijzondere locatie. Het woonzorgcentrum bestaat al vele jaren en is uitgegroeid tot een bekende naam in Woensel en omgeving. In 2014 werd er een geheel nieuw gebouw neergezet met een moderne uitstraling. Binnen word je verrast door een warme, open en gastvrije sfeer. “Landrijt kenmerkt zich door een gemoedelijk thuisgevoel,” vertellen medewerkers Tommy, Maartje en Miranda. “Wonen en werken zijn met elkaar verbonden. Cliënten, familie en medewerkers bewegen door elkaar heen. In de gezellige Gasterij is altijd wat te doen. Het leeft en bruist hier en dat maakt van Landrijt een plezierige werkomgeving!” 

Expertisecentra Landrijt

Maar dat is niet het enige bijzondere aan het werken bij de locatie. Op Landrijt zitten namelijk Expertisecentra. De afgelopen jaren heeft het woonzorgcentrum zich gespecialiseerd in de zorg en ondersteuning voor mensen met een bijzondere aandoening. Denk aan Korsakov, gerontopsychiatrie, Huntington, dementie op jonge leeftijd en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Anders dan bij een ‘gewoon’ verpleeghuis wonen in Landrijt dus ook veel jongere mensen met complexe en uitdagende zorgvragen. De zorg, het wonen en het welzijn zijn afgestemd op deze bijzondere aandoeningen. Daarnaast is er een observatieafdeling waar cliënten gemiddeld vijf tot zeven maanden verblijven. Op de afdelingen van Noordertoren wordt gespecialiseerde zorg geboden aan mensen met hoog intensieve zorg, zoals beademingszorg. 

Werken bij een locatie voor bijzonder zorg

De bijzondere zorg vraagt natuurlijk ook wat van de medewerkers die op Landrijt werken. “Naast kennis van het ziektebeeld gaat het bijvoorbeeld om een proactieve houding en het denken in mogelijkheden om cliënten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden,” vertellen Tommy, Maartje en Miranda. “Hierdoor kunnen we hét verschil maken voor iemand. Het is leuk om samen te werken met cliënten en zo een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven. We stimuleren ze om zoveel mogelijk dingen zelf te blijven doen. ‘Zorg met de handen op de rug’. Veel mensen met een bijzondere aandoening krijgen te maken met gedragsproblematiek, zoals agressie. Als medewerker moet je mogelijke uit de hand lopende situaties tijdig kunnen signaleren. Daar komt een boel creativiteit en flexibiliteit bij kijken. Gelukkig is er binnen Landrijt veel ondersteuning en kun je ook altijd terecht bij collega’s van het team. Werken bij Landrijt doen we echt samen.”

Lerende omgeving

Bij Landrijt werken zo’n 300 medewerkers van allerlei leeftijden binnen verschillende disciplines, zoals zorg, behandeling, dagbesteding, facilitair en de Gasterij. “De teams hebben een leuke mix van jong en oud. Veel medewerkers zijn hier komen werken omdat ze wel van een uitdaging houden en zich graag willen blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een opleiding te volgen om de kennis van een bijzondere aandoening te vergroten. Daarnaast zijn er scholingen en leren we veel van (andere) disciplines en behandelaren. Het is een lerende omgeving. Kwaliteiten worden gezien, gestimuleerd én gewaardeerd. Ook is er veel ruimte voor vernieuwing. Zo hebben we op Landrijt arbeidsmatige dagbesteding ontwikkeld. Cliënten kunnen hier met passende werkzaamheden gewoon mee blijven doen in de samenleving. Supermooi! Met de Expertisecentra hebben we een voorbeeldfunctie in de regio. Veel medewerkers zijn dan ook trots om hier te kunnen werken. Wat we doen is stiekem best bijzonder!”

Meer weten over locatie Landrijt? Kijk dan op op de pagina van Archipel Landrijt of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Landrijt.