Lijkt het jou leuk om bij Passaat te werken? 

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Passaat. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina. 

Alle vacatures  

 

Werken bij Passaat

Woonzorgcentrum Passaat in de Eindhovense wijk Strijp is een locatie met een dynamische sfeer. Hoewel het een vrij grote locatie is, voelt het er heel huiselijk. Medewerkers kennen elkaar en staan graag voor elkaar klaar. Er wordt iedere dag hard gewerkt aan het bieden van warme zorg en welzijn.

Open, warm en veilig

Passaat is gelegen in een van de leukste delen van Eindhoven: de voormalige Philipswijk in Strijp. “Vroeger zat hier een klooster. Later is dit een verpleeghuis geworden en zijn er onder meer vier vleugels bijgebouwd,” vertelt medewerker Brigitte. “In Passaat wonen mensen met psychogeriatrische zorgvragen (veelal dementie),” vullen medewerkers Daniëlle en Mirjam aan. “Door het open loopcircuit kunnen cliënten vrij door de locatie bewegen. Ook is er een afdeling voor mensen met complexe somatische (lichamelijke) zorgvragen. Denk hierbij aan mensen met MS, COPD of een hersenbloeding die na revalidatie niet meer thuis kunnen wonen. Passaat staat voor warme zorg en een veilige plek. Daarnaast zijn we als locatie gespecialiseerde in palliatieve zorg, oftewel: zorg rondom het levenseinde. Dat is best iets om trots op te zijn.”

Werken met veel levendigheid 

Ondanks de open indeling, is de sfeer in Passaat knus en laagdrempelig. “Een echt huiskamergevoel,” omschrijft Brigitte. “Familie kan zelf met een sleutel via de eigen ingang naar binnen. Cliënten komen in de Gasterij samen met familie of genieten van een lekker kopje koffie. Er is zelfs een borrelclub van mensen uit de buurt.” Daniëlle en Mirjam: “Wat het werken in Passaat extra bijzonder maakt, is dat er enkele dagen per week een aantal jongvolwassen cliënten van Severinus (zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking) komen helpen. Ze verzamelen bijvoorbeeld oud papier, doen klusjes in de tuin of spelen een spelletje met een cliënt. Die combinatie van verschillende mensen is erg mooi en zorgt voor veel levendigheid. Daarnaast worden er tal van activiteiten georganiseerd door medewerkers van de dagbesteding die bijdragen aan de beleving van een waardevolle dag. We bieden verschillende programma’s aan gericht op onder andere creativiteit, sport en beweging, cultuur, sfeer en ontspanning en natuur en buitenleven. Zo is er voor ieder wat wils!”

Kamillehof: gespecialiseerde palliatieve zorg

Begin 2022 opende Passaat de palliatieve afdeling Kamillehof. Hier wonen mensen met dementie die in de laatste maanden niet meer in de eigen omgeving kunnen verblijven samen met mensen die ‘reguliere’ zorg nodig hebben. De zorg en faciliteiten in Kamillehof zijn speciaal afgestemd op de behoeften van mensen met dementie in de laatste levensfase, zodat zij op een waardige manier afscheid kunnen nemen van het leven. Dat maakt het werken bij Passaat extra bijzonder. 

Samenwerken aan het 'perfecte gerecht'

Op Passaat werken zo’n 150 medewerkers verspreid over verschillende teams en afdelingen. “Hoewel Passaat best groot is, is het wel een huis waarin iedereen elkaar kent,” vertelt Brigitte. “We proberen zoveel mogelijk in verbinding en samen te werken. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig. Iedere dag kijken we hoe we alle ingrediënten samen kunnen brengen, zodat we met elkaar een perfect gerecht neer kunnen zetten. Mensen die het leuk vinden om hieraan een steentje bij te dragen en graag boven het maaiveld uitsteken, zijn hier dan ook goed op hun plek!” 

Meer weten over locatie Passaat? Kijk dan op de pagina van Archipel Passaat of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Passaat.

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures