Lijkt het jou leuk om bij Dommelhoef te werken? 

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Dommelhoef. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina. 

Alle vacatures 

 

Werken bij Dommelhoef

Nabij het stadscentrum van Eindhoven ligt Dommelhoef. Dit woonzorgcentrum is niet alleen bekend vanwege het prachtige monumentale pand, maar ook vanwege de bijzondere en uiteenlopende  zorg die hier geboden wordt. Een dynamische locatie waar zowel cliënten als medewerkers in regie zijn!

Indrukwekkend gebouw bij het centrum

Wie voorbij Dommelhoef loopt, zal zeker even stil blijven staan om het gebouw eens goed te bekijken. De indrukwekkende villa uit 1905 is officieel een Rijksdocument. Dit betekent dat er vele bijzondere historische kenmerken bewaard zijn gebleven. In de jaren daarop is het gebouw uitgebouwd. Dommelhoef ligt op loopafstand van het stadscentrum van Eindhoven. Misschien herken je de locatie wel van lichtshow Glow!

Dynamische en gemoedelijke sfeer

Sinds ongeveer dertig jaar is Dommelhoef een woonzorgcentrum. “De locatie bestaat uit verschillende afdelingen,” vertellen medewerkers Katrien en Vera. “Zo bieden we zorg, wonen en welzijn voor mensen met een bijzondere somatische (lichamelijke) beperking of aandoening. Deze mensen wonen op de zogenaamde ‘longstay-afdeling’. Ook zijn er twee revalidatieafdelingen en hebben we een Afasiecentrum (zie verderop). Kenmerkend voor Dommelhoef is de mix van cliënten. Waar op de revalidatie veel oudere mensen verblijven, zijn er op de longstay en bij het Afasiecentrum ook veel jongere mensen. Daarnaast bieden we niet alleen dagbesteding aan mensen die hier wonen, maar ook aan mensen uit de omgeving. Die combinatie zorgt voor een dynamische sfeer. Tegelijkertijd is het hier heel huiselijk, gastvrij en gemoedelijk. Collega’s lopen makkelijk bij elkaar binnen en er is veel gezelligheid onderling. Dat maakt het werken bij Dommelhoef erg leuk.”

Dommelhoef Expertisecentrum

Op de longstay-afdeling van Dommelhoef wonen de meeste cliënten. “De longstay voelt aan als één grote familie,” vertellen medewerkers van deze afdeling. “Wat het werken hier zo bijzonder maakt, is dat we een Expertisecentrum hebben. Kortgezegd zijn we gespecialiseerd in de zorg, het wonen en het welzijn voor mensen met een lichamelijke beperking of aandoening. Denk aan MS of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bij het begeleiden van cliënten komt heel wat kijken, zoals het hebben en ontwikkelen van de juiste kennis en vaardigheden. We dagen de cliënt uit om zelf mee te blijven denken en het echt sámen te doen. Dat betekent dat je stevig in je schoenen moet staan. Veel cliënten staan nog midden in het leven. Daar proberen we bij aan te sluiten. Soms gaan we bijvoorbeeld even de stad in. Die momenten zijn altijd heel leuk.”

Geriatrische revalidatie

Op de twee revalidatieafdelingen van Dommelhoef werken oudere mensen aan het herstel na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of operatie. Deze zorg noemen we geriatrische revalidatiezorg (GRZ). “Het leuke van het werken bij de revalidatie, is de afwisseling van cliënten. Bijna dagelijks ontmoet je nieuwe mensen,” vertelt medewerkster Angelique. “Ons werk is erop gericht dat cliënten zo snel mogelijk weer zelfstandig kunnen functioneren en het leven thuis kunnen oppakken. Daarom proberen we van kleine dagelijkse dingen oefenmomenten te maken. Hierdoor heb je veel een-op-eencontact met cliënten. Ik heb zelf al op veel locaties gewerkt, maar bij Dommelhoef voel ik me helemaal op m’n plek. Af en toe is de zorg erg zwaar, maar het blijft mensenwerk en dat maakt het heel fijn.”

Afasiecentrum

Bij het Afasiecentrum werken medewerkers samen met cliënten aan het verbeteren van taal- en spraakstoornissen na een herseninfarct, - bloeding of -trauma. “Onderdeel hiervan is helpen bij het accepteren van de nieuwe situatie en het ontdekken van de nieuwe ‘ik’,” vertellen medewerkers van het Afasiecentrum. “Veel cliënten zijn nog redelijk jong, hebben een gezin en werk. Daardoor staan ze heel dichtbij en bouw je een band op. We werken nauw met iemand samen, vaak aan hele kleine stapjes, maar die zijn juist zo waardevol. Ook proberen we zoveel mogelijk mee te bewegen met iemand en in oplossingen te denken. Als team zijn we heel hecht. We zorgen goed voor elkaar, zodat we dat samen ook voor onze cliënten kunnen doen.”

Meer weten over locatie Dommelhoef? Kijk dan op de pagina over Archipel Dommelhoef of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Dommelhoef

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures