Lijkt het jou leuk om bij Fleuriade te werken? 

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Fleuriade. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina. 

Alle vacatures 

Werken bij Fleuriade

Kleinschalig, warm en vernieuwend: dat is Fleuriade in een notendop. In het woonzorgcentrum, gelegen in de Eindhovense wijk Gestel, bouwen medewerkers, studenten en stagiaires met elkaar aan toekomstbestendige ouderenzorg. Een locatie met volop ruimte voor creativiteit, innovatieve ideeën en ontwikkeling!

Kleinschalige locatie met beschermd karakter

Fleuriade is onderdeel van het Zuiderpark: een groenrijke omgeving midden in het gezellige Gestel met voorzieningen zoals een gezondheidscentrum. Het gebouw werd zo’n elf jaar geleden gebouwd en heeft een moderne uitstraling en warme sfeer. In het huis wonen mensen met een psychogeriatrische aandoening (veelal dementie) verspreid over zeven kleine woongroepen.

“Fleuriade is een kleinschalige locatie met een beschermd karakter,” vertellen medewerkers Femke en Liesbeth. “Cliënten hebben complexe zorg- en ondersteuningsvragen, waarvoor ze intensieve verpleeghuiszorg nodig hebben. Ze wonen in woongroepen samen en ontmoeten elkaar in de sfeervolle huiskamers. Daarnaast hebben we ook enkele echtparenkamers. Overdag wordt veel gebruikgemaakt van de faciliteiten van Zuiderpark en het naastgelegen Gagelbosch, waar een Gasterij zit. Er is veel onderlinge verbinding. Samen zijn we een soort mini-wijkje in de wijk.” 

Ontwikkeling en vernieuwing

In het werken bij Fleuriade staan ontwikkeling en vernieuwing centraal. “Fleuriade is een locatie waar heel veel mogelijk is. Hier sta je nooit stil,” vertellen Femke en Liesbeth. “Medewerkers krijgen de kans om iedere dag met elkaar te bouwen aan een fijne cultuur en woon-werkomgeving. Zo hebben we een Leer Innovatie Omgeving (LIO). Hier werken medewerkers en zorgstudenten samen aan vernieuwende projecten om de zorgkwaliteit te verbeteren. Ook besteden we veel aandacht aan opleiden. We zijn continu aan het leren en verbeteren en vinden het belangrijk om te investeren in mensen en ondersteuning te bieden om het werk met plezier te kunnen doen. Binnen Fleuriade is het bijvoorbeeld mogelijk om een hbo-opleiding te volgen tot verpleegkundige of om mee te werken aan projecten gericht op kwaliteit en innovatie. Samen willen we de zorg toekomstbestendig maken. Door anders te denken en op een vernieuwende manier te werken. Kwaliteiten zoals creativiteit, initiatiefrijk en het hebben van een frisse blik passen heel goed bij het werken bij Fleuriade.”

Meebouwen aan het huis van de wijk

Bij Fleuriade werken zo’n 100 medewerkers van allerlei leeftijden met elkaar samen. “De groep medewerkers is divers. Dat zorgt voor een bruisende sfeer. We zouden het leuk vinden om de groep verder uit te breiden met zorgvernieuwers die graag vooruit willen en openstaan voor verandering. Echte doeners met lef die wel van een uitdaging houden en de dingen graag op een andere manier doen. En die het leuk vinden om mee te denken over manieren om er nog beter te kunnen zijn voor cliënten, naasten, maar ook omwonenden. Om mee te bouwen aan het huis van de wijk: een fijne plek voor iedereen uit de omgeving. Kortom: mogelijkheden en kansen genoeg!”

Meer weten over locatie Fleuriade? Kijk dan op de pagina over Archipel Fleuriade of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Fleuriade.

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures