Lijkt het jou leuk om bij Akkers te werken? 

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Akkers. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina. 

Alle vacatures 

 

Werken bij Akkers

In het bruisende centrum van Nuenen ligt Akkers: een kleinschalig en modern woonzorgcentrum. De sfeer van deze locatie kenmerkt zich door een prettig dorpsgevoel met veel samenhang, betrokkenheid en warmte. Het leven in Akkers is nauw verweven met de Nuenense gemeenschap, waardoor het woonzorgcentrum echt onderdeel is van het dorp.

Gastvrijheid, warmte en geborgenheid

Akkers is gevestigd in een pand dat in 2017 grootschalig werd verbouwd. Aan de buitenkant heeft het gebouw een eigentijdse uitstraling. Binnen staan gastvrijheid, warmte en geborgenheid centraal. “Akkers is een kleinschalig woonzorgcentrum,” vertellen medewerkers Carla, Dorry, Silke en Alexandra. “Verspreid over verschillende woongroepen wonen mensen met psychogeriatrische zorgvragen (veelal dementie). Daarnaast hebben we een afdeling voor mensen met somatische (lichamelijke) aandoeningen.” 

Dorp in een dorp

Veel cliënten komen uit de omgeving. Binnen Akkers kunnen ze hun leven zo goed mogelijk voortzetten met zorg en ondersteuning. Carla, Dorry, Silke en Alexandra: “Akkers is een soort dorp in een dorp. Door de centrale ligging kunnen cliënten – onder begeleiding – gewoon nog naar de winkel, de kerk of een restaurant. Daarnaast is Akkers er ook voor mensen die nog thuis wonen. Veel omwonenden komen regelmatig een hapje eten in de Gasterij of spreken af om een potje te kaarten.”

Werken vanuit leefgewoonten 

In het werken bij Akkers staan de leefgewoonten van cliënten voorop. “We vinden het belangrijk om de cliënt goed te leren kennen. Bijvoorbeeld door het levensverhaal in kaart te brengen en, samen met naasten, een familieportret te maken. Zo achterhalen we wat iemand nodig heeft en fijn vindt voor zorg, wonen en welzijn. We doen dit echt samen als team. Zo kunnen we er gezamenlijk nog beter voor de cliënt zijn. We hebben daarbij veel aandacht voor welbevinden. Iedere dag zijn er verschillende activiteiten en er is een beleeftuin die gedeeltelijk door cliënten zelf is gemaakt. Ook hebben we een heel actieve Gasterij waar van alles wordt georganiseerd. Daarnaast is de Nuenense samenleving erg betrokken bij het leven in Akkers. Regelmatig treedt er een Nuenense artiest op en we hebben veel vrijwilligers en ondernemers die graag een handje helpen.”

Meedenken en interesse

Bij Akkers werken zo’n 150 medewerkers in kleine, hechte teams. “Het leuke aan Akkers is dat iedereen elkaar kent. Echt het dorpse ‘ons kent ons’ dus. Typerend voor de werksfeer is het meedenken met elkaar én cliënten en naasten. We kijken altijd naar mogelijkheden en worden gedreven door een oprechte interesse voor de ander. Vanwege de vaak complexe zorgvragen is het wel belangrijk om grenzen te durven stellen en om te kunnen gaan met moeilijke situaties. Daarnaast krijg je in Akkers de ruimte om mee te denken over veranderingen. Er wordt naar je geluisterd. Wil je je verder ontwikkelen of heb je wat nodig op de werkvloer? Dan wordt daar iets mee gedaan. Als medewerker voel je je echt gewaardeerd.”


Meer weten over locatie Akkers? Kijk dan op de pagina over Archipel Akkers of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Akkers.

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures