Lijkt het jou leuk om bij Gagelbosch te werken?

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Gagelbosch. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina. 

Alle vacatures 

Werken bij Gagelbosch 

Midden in de Eindhovense woonwijk Gestel ligt Gagelbosch. In deze sfeervolle locatie worden wonen, welzijn en zorg in een gastvrije, uitnodigende omgeving met elkaar gecombineerd. Bewoners wonen hier in eigen appartementen, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Daarnaast is de locatie open voor omwonenden en zoekt Gagelbosch actief de verbinding met de wijk. Kortom: een locatie met veel levendigheid en waar geen enkele dag saai is!

Ondersteunen bij zelfstandig wonen

Gagelbosch is gelegen in het Zuiderpark. Deze groene omgeving midden in Gestel is een soort ‘wijk in een wijk’ met verschillende voorzieningen voor oudere mensen uit de omgeving. Bij binnenkomst in het lichte, moderne gebouw van Gagelbosch voel je je meteen welkom. “Gagelbosch is anders dan andere woonzorgcentra,” vertellen medewerkers Diana en Frans. “In de 80 appartementen wonen oudere mensen die vanwege lichamelijke klachten zorg en ondersteuning nodig hebben. Sommigen hebben daarnaast beginnende dementie of een ander ziektebeeld. In Gagelbosch kunnen zij zo zelfstandig mogelijk leven. Wonen, welzijn en zorg zijn erop gericht om bewoners hierbij te ondersteunen. Wat zelf kan, wordt zelf gedaan. Ook bepalen bewoners zelf hoe ze de dag indelen. Eigen regie staat hier dus echt centraal.”

Individueel werken

Omdat bewoners van Gagelbosch zelfstandig wonen, werken zorgmedewerkers veelal individueel. Diana en Frans: “We komen echt bij mensen in huis. Het mooie is dat we daardoor veel een-op-eencontact hebben. Hierdoor ontstaat vaak een hechte band. Bewoners zijn nog redelijk vitaal en kunnen nog goede gesprekken voeren en dankbaarheid tonen. Je krijgt daardoor veel terug voor je werk. Als medewerkers proberen we elkaar zoveel mogelijk te ondersteunen. Van de zorg, dagbesteding, facilitaire diensten tot aan de Gasterij: iedereen werkt samen. We werken met elkaar bij Gagelbosch.”

Open omgeving

Gagelbosch is een open omgeving. Dit betekent dat ook omwonenden en familie van harte welkom zijn. “Gagelbosch heeft wat we noemen een ‘wijkfunctie’. Onze voorzieningen zijn er ook voor mensen uit de buurt en bewoners van het naastgelegen woonzorgcentrum Fleuriade. Veel bewoners maken daarnaast gebruik van de andere voorzieningen op het Zuiderpark. Zo hebben we hier een gezondheidscentrum en een Ontmoet & Groetpleyn waar mensen samenkomen voor een kop koffie, sociaal contact en verschillende activiteiten.”

Betrokken werksfeer

Gagelbosch is een middelgrote locatie. Er werken in totaal ongeveer 100 medewerkers. Daarnaast zijn er iedere dag veel vrijwilligers. “De werksfeer is heel prettig. We zijn heel betrokken bij elkaar en doen veel om het groepsgevoel goed te houden. Ieder jaar is er een Gagelboschdag waar medewerkers en bewoners samen een leuke dag beleven, we hebben een jaarlijkse kerstborrel en organiseren teamuitjes. Ook wordt er op deze locatie veel aandacht besteed aan vernieuwing en ontwikkeling. Zo willen we onze wijkfunctie uitbreiden door zorg te bieden bij mensen thuis. Voor ons als medewerkers betekent dit dat we een actieve rol spelen in de veranderingen binnen de zorg. Dat maakt het werken op Gagelbosch ontzettend leuk. Het is hier nooit saai!”

Meer weten over locatie Gagelbosch? Kijk dan op de pagina over Archipel Gagelbosch of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Gagelbosch.

 

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures