Lijkt het jou leuk om bij Kanidas te werken? 

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Kanidas. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina. 

Alle vacatures 

Werken bij Kanidas

In het gezellige centrum van Best ligt Kanidas: een woonzorglocatie met vijf beschermde woongroepen. Bij binnenkomst ervaar je meteen de warmte en het fijne, dorpse karakter. Cliënten drinken een kopje koffie in de Gasterij, maken een wandeling door de afdelingen of brengen een bezoekje aan de beleef- en beweegtuin. Een fijne locatie om te wonen maar ook om te werken!

Warm en dorps

Het gebouw van Kanidas werd in 2013 grootschalig verbouwd, waarbij een moderne uitstraling is gecombineerd met een knusse sfeer. “Kanidas is een warm, geborgen huis,” vertellen medewerkers Nikki, Anita en Andrea. “De mensen die hier wonen hebben psychogeriatrische zorgvragen (veelal dementie). De zorg, het wonen en het welzijn zijn hierbij aangesloten. De locatie heeft een beschermd karakter, maar in het gebouw is juist veel vrijheid. Alles is gelijkvloers en er is een open loopcircuit, waardoor cliënten zich gemakkelijk en vrij door Kanidas kunnen bewegen. In de gangen hangen beleefpanelen en er is een ‘winkelstraatje’ en een bus waarmee cliënten door de omgeving kunnen ‘reizen’. En we hebben een mooie beweeg- en beleeftuin, waarin cliënten met elkaar, naasten en medewerkers, kunnen genieten van het buitenleven. Net als in een echt dorp.”

Tweede thuis 

Kenmerkend voor het werken bij Kanidas is de prettige relatie tussen cliënten, naasten en medewerkers. Nikki, Anita en Andrea: “Ons streven is om zoveel mogelijk met elkaar samen te werken. We hebben veel betrokken mantelzorgers en vrijwilligers die graag een steentje bijdragen. Veel mensen omschrijven Kanidas ook wel als een tweede thuis. Cliënten komen vaak uit de omgeving en kunnen het leven binnen Kanidas zoveel mogelijk voortzetten. Maar ook voor naasten en medewerkers voelt het hier huiselijk en fijn. We leven hier echt met elkaar.”

Grote betrokkenheid

Kanidas is een middelgrote locatie met zo’n 60 cliënten. Er werken ruim 100 medewerkers bij het woonzorgcentrum. “Kenmerkend voor de teams is de grote betrokkenheid. We werken met elkaar samen, denken mee en helpen elkaar waar mogelijk. Is er tijdelijk extra ondersteuning nodig? Dan springt een ander team graag bij. Ook hebben we zogenaamde ‘zwerfdiensten’: een medewerker staat dan niet vast op een afdeling, maar kijkt waar hij of zij op dat moment nodig is. We staan voor elkaar klaar, ongeacht de functie die iemand heeft. We lunchen bijvoorbeeld samen in de Gasterij. Iedereen is gelijk. Gaat het even niet goed? Dan biedt een collega graag een luisterend oor. Ontzettend fijn!”

Initiatiefrijk en creatief 

Die betrokkenheid is er ook richting cliënten. “We kijken hoe we de dag van cliënten zo waardevol mogelijk kunnen maken. Door een bezoekje aan de markt, de winkel of een lunchroom bijvoorbeeld. Ook hebben we al een paar keer een bewonersvakantie georganiseerd. Dit idee komt van medewerkers zelf. Initiatiefrijk en creatief zijn daarom eigenschappen die passen bij het werken bij Kanidas. Net als meedenken, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid. Maar het belangrijkste is een warme, belevingsgerichte houding; of het nu gaat om zorg, wonen of welzijn.”

Meer weten over locatie Kanidas? Kijk dan op de pagina over Archipel Kanidas of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Kanidas.

Lees persoonlijke verhalen over het werken bij Kanidas

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures