Lijkt het jou leuk om bij Eerdbrand te werken? 

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Eerdbrand. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina. 

Alle vacatures 

Werken bij Eerdbrand

Eerdbrand in de Eindhovense wijk Woenselse Heide is een warm, gezellig woonzorgcentrum. Zowel cliënten, familie, omwonenden als medewerkers voelen zich meteen thuis in de knusse, gemoedelijke sfeer. De hechte teams staan altijd voor elkaar klaar en zijn enorm betrokken bij de zorg, het wonen en het welzijn. Samen wordt van elke nieuwe dag een mooie dag gemaakt. 

Werken in een hechte en informele sfeer

Woonzorgcentrum Eerdbrand is al meer dan veertig jaar een begrip in Eindhoven en omgeving. Door de huiselijke sfeer en goede bereikbaarheid is de locatie voor zowel cliënten, familie, omwonenden als medewerkers een fijne omgeving om (een deel van) de dag door te brengen. “Eerdbrand heeft een hechte, informele sfeer,” vertellen medewerkers Karen, Ria en Patricia. “De band met cliënten en collega’s is heel fijn. Ook familieleden zijn altijd welkom. Soms komt een partner van een cliënt meerdere dagen per week op bezoek. Ze weten vaak zelf de weg te vinden in de keuken en huiskamer. Alleen maar leuk, want ook voor hen is Eerdbrand een thuis.”

Diverse zorgvragen 

De zorg, het wonen en het welzijn van Eerdbrand zijn afgestemd op verschillende ziektebeelden. “De groep cliënten is heel divers,” vertellen Karen, Ria en Patricia. “Er zijn vijf afdelingen voor mensen met psychogeriatrische zorgvragen (veelal dementie). Zij wonen beschermd en hebben intensieve zorg nodig. Daarnaast zijn we bij Eerdbrand gespecialiseerd in de zorg voor mensen met een gerontopsychiatrische (chronische psychiatrische) aandoening. Deze mensen wonen verspreid over twee woongroepen waar ook samengewerkt wordt met GGzE. Ook is er een afdeling voor mensen met somatische (lichamelijke) zorgvragen.”

Zorg vanuit het hart met een lach

Cliënt in Regie staat in het werken bij Eerdbrand centraal. “We kijken goed wat het beste bij iemand past en hebben veel persoonlijke aandacht. De zorg komt uit het hart. Cliënten voelen zich daardoor gehoord en begrepen. De dagbesteding wordt zoveel mogelijk aangesloten bij wensen en behoeften. Regelmatig gaan we samen wandelen en op donderdag zijn er wellnessactiviteiten. In de gezellige Gasterij wordt van alles georganiseerd: van een muziekavond tot spelletjesmiddag. Medewerker in de Regie leeft hier ook. We zien kansen en proberen hierop in te spelen. De mensen die in Eerdbrand wonen hebben een heftige aandoening; de zorg en ondersteuning zijn vaak zwaar. Je moet jezelf regelmatig even weg cijferen en out of the box denken. Het is belangrijk om vertrouwen op te kunnen bouwen en naar oplossingen te blijven zoeken. Natuurlijk met een lach, want humor is onmisbaar in ons werk!”

Vriendelijk en nieuwsgierig 

Eerdbrand is een grote locatie met zo’n 200 medewerkers. Toch voelt het alsof iedereen elkaar kent. “De vaste kern werkt hier al jaren. Sommige collega’s hebben een tussenstap gemaakt, maar komen toch weer terug. Iedereen is vriendelijk en nieuwsgierig om elkaar te leren kennen. Maar er wordt ook hard gewerkt samen. De komende jaren wordt de afdeling gerontopsychiatrie een Expertisecentrum. Dat zegt wel wat over het niveau dat we samen nastreven!” 

Meer weten over locatie Eerdbrand? Kijk dan op de pagina over Archipel Eerdbrand of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Eerdbrand

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures