Dementie

Bij een groot deel van onze locaties verlenen we zorg aan mensen met psychogeriatrische zorgvragen (PG). Dit zijn vaak oudere mensen met dementie die niet meer thuis kunnen wonen. Bij Archipel leven ze zoveel mogelijk als thuis in kleinschalige woongroepen van 8 à 10 personen samen. Zorg, wonen en welzijn zijn aangesloten bij de zorgvragen. 

Aan mensen met dementie worden 24 uur per dag intensieve zorg, begeleiding en structuur geboden. Daarnaast worden cliënten ondersteund om zoveel mogelijk eigen regie te behouden over het leven. We houden bijvoorbeeld rekening met leefgewoonten en proberen zo goed mogelijk in te spelen op vragen en wensen. Zo kunnen cliënten, ondanks het ziektbeeld, leven op een manier die bij hen past. We werken in de zorg in zelfsturende teams. Dit betekent dat medewerkers samen met collega's, cliënten en naasten kijken hoe de de zorgtaken worden ingevuld. Wel zo fijn!

Daarnaast besteden we bij Archipel veel aandacht aan wonen en welzijn. We ondersteunen cliënten bij het wonen, zodat ze op een prettige manier kunnen leven. Voor elke cliënt wordt daarnaast een dagbestedingsprogramma op maat gemaakt. Samen met de cliënt en naasten wordt gekeken hoe de dagen prettig en zinvol ingevuld kunnen worden. We kijken naar mogelijkheden en denken in oplossingen.

Meer weten over dementie? Kijk dan op dementie Archipel.

Enthousiast? Ontdek onze vacatures over het werken met mensen met dementie!

Vacatures dementie

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures