Lijkt het jou leuk om bij Nazareth te werken? 

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Nazareth. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina. 

Alle vacatures 

Werken bij Nazareth

Nazareth is een prachtig, modern woonzorgcentrum in Best. Het gebouw heeft een open, uitnodigende uitstraling. Het interieur ademt een warme hotelsfeer. Een fijne plek voor cliënten, naasten, omwonenden en medewerkers, waarbij hart voor de ouderenzorg centraal staat.

De hele dag veel gezelligheid 

Woonzorgcentrum Nazareth is gelegen in het centrum van Best en omringd met vele voorzieningen zoals winkels en restaurants. Het gebouw, dat vroeger een klooster was, werd in 2016 volledig vernieuwd. “In Nazareth wonen mensen met een psychogeriatrische aandoening (veelal dementie) en mensen met een (chronische) somatische (lichamelijke) aandoening samen onder één dak,” vertellen medewerkers Aimée, Marianne en Leslie. “Cliënten met psychogeriatrische zorgvragen wonen verspreid over vijf kleinschalige woongroepen. Op de tweede en derde etage wonen mensen met een somatische aandoening. Daarnaast zijn de Gasterij met mooie bar, vele zitjes en sfeervolle huiskamer, en de grote binnentuin ook toegankelijk voor naasten, omwonenden en winkelend publiek. Hierdoor is er heel de dag veel  gezelligheid.”

De cliënt centraal 

In het werken bij Nazareth staat de cliënt centraal. "Veel cliënten van Nazareth komen uit de omgeving. Met de zorg, het wonen en het welzijn proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat iemand nog kan en wil,” vertellen Aimée, Marianne en Leslie. “We vinden het belangrijk om een cliënt écht te leren kennen en het levensverhaal en de wensen centraal te stellen. Ook hebben we bij Nazareth veel aandacht voor welzijn. Iedere dag worden er leuke activiteiten georganiseerd en er wordt veel gebruikgemaakt van de buitenlocaties in de buurt waar Archipel dagbesteding biedt. Daarnaast proberen we zo vaak mogelijk samen met cliënten boodschappen te doen en vers te koken.”

Uiteenlopende en uitdagende zorg

Door de vaak complexe aandoening hebben cliënten specifieke zorg en ondersteuning nodig. Leslie: “Veel mensen met psychogeriatrische zorgvragen hebben te maken met gedragsproblematiek. Als medewerker moet je kunnen meebewegen met de cliënt en in kunnen spelen op veranderend gedrag. Maar ook snel handelen en aanvoelen wat iemand nodig heeft zijn belangrijke kwaliteiten. Aan het begin van de dag weet je nooit hoe het uiteindelijk loopt. Dat maakt het werk afwisselend, uitdagend en vooral heel leuk!” 


Marianne: “Bij de afdeling somatiek wonen mensen met diverse aandoeningen zoals diabetes, MS of COPD, soms in combinatie met gedragsproblematiek. We bieden hier als het ware extramurale zorg in een intramurale setting. Die zorg is uiteenlopend en bestaat grotendeels uit zorgtechnische handelingen. Daarnaast begeleiden we cliënten bij de invulling van een waardevolle dag. Veel cliënten zijn wat jonger en weten goed wat ze willen. Ze gaan graag zelf op pad, een wandeling maken of winkelen. Ook daar proberen we bij te ondersteunen.”

Samenwerking en verbinding 

Bij Nazareth werken zo’n 140 medewerkers in allerlei functies. Aimée, Marianne en Leslie: “Bijzonder is de hechte samenwerking. De verschillende teams werken veel in verbinding. Zo hebben we iedere week een gezamenlijk overleg. Ook binnen het team wordt goed naar elkaar geluisterd. Kwaliteiten worden gezien én gewaardeerd. Regelmatig worden nieuwe ideeën gedeeld en kijken we hoe we er nog meer voor elkaar kunnen zijn. We werken allemaal vanuit dezelfde passie en worden verbonden door onze liefde voor de ouderenzorg. Dat staat hier echt voorop!”

Meer weten over locatie Nazareth? Kijk dan op op de pagina van Archipel Nazareth of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Nazareth.

 

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures