Lijkt het jou leuk om bij Berkenstaete te werken? 

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Berkenstaete. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina. 

Alle vacatures 

Werken bij Berkenstaete

In het sfeervolle Berkenstaete in Son & Breugel staan gastvrijheid, warmte en gezelligheid op de eerste plek. Het woonzorgcentrum heeft wel iets weg van een klein dorp: cliënten, medewerkers, naasten, vrijwilligers, omwonenden en andere betrokkenen leven samen in een fijne omgeving. Je voelt je meteen welkom!

Kleinschalig en dorps 

Werken bij Berkenstaete, betekent werken bij een locatie met een dorps en kleinschalig karakter. Het woonzorgcentrum maakt samen met de naastgelegen Acaciastaete en Cederstaete onderdeel uit van de zogenaamde ABC-Staete. Samen bieden de drie gebouwen volop mogelijkheden om op een moderne en onbezorgde manier te wonen. “In Berkenstaete leven verschillende mensen samen,” vertellen medewerkers Esther en Ivonne. “We hebben drie beschermde woongroepen waar mensen met psychogeriatrische zorgvragen (veelal dementie) wonen. Daarnaast zijn er 55 appartementen waar mensen wonen met een Volledig Pakket Thuis (VPT). Zij huren het appartement van woningstichting ‘thuis en leven zoveel mogelijk zelfstandig, met de geruststellende gedachte dat zorg en ondersteuning altijd dichtbij zijn.”

Atrium: hart van Berkenstaete 

De woongroepen en appartementen zijn gebouwd rondom een levendig atrium: de Plaetse. Deze grote, sfeervol aangeklede ruimte is onder meer ingericht met verschillende zitjes, een podium en een Gasterij. “Het atrium is het hart van Berkenstaete,” vertellen medewerkers Jeffrey en Karin. “In de Gasterij wordt iedere dag vers eten bereid. We serveren ontbijt, lunch en avondeten en spelen daarbij in op de wensen en behoeften van cliënten en bewoners. Zo organiseren we eens in de zoveel tijd een restaurantbeleving, zoals een mossel- of aspergeavond. Cliënten en bewoners genieten dan samen met familie van een heerlijk avondje uit. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals een muziekavond. Dat zorgt altijd voor een boel gezelligheid, ook onder medewerkers!”

Veel reuring

Berkenstaete is er niet alleen voor de eigen mensen: ook omwonenden zijn van harte welkom. “Heel de dag is er reuring,” vertellen Esther en Ivonne. “Er vinden iedere dag activiteiten plaats zoals koken en bloemschikken. Ook leuk: mensen zoeken elkaar zelf op. Ze spreken bijvoorbeeld af voor een kaartmiddag in de Plaetse. Daarnaast maken veel cliënten en bewoners gebruik van de dagbesteding van Dommelhuis dat vlakbij ligt. Regelmatig mogen cliënten en bewoners mee naar een museum, dierentuin of een ander uitje georganiseerd door de Vrienden van Berkenstaete. Dit is een club betrokken mensen uit het dorp die het leuk vindt om iets te doen voor onze bewoners en cliënten.” 

Hechte samenwerking 

Bij Berkenstaete werken zo’n 150 medewerkers. Esther en Ivonne: “Er is veel verbinding tussen de teams van de woongroepen en appartementen en de verschillende disciplines. De sfeer is warm en laagdrempelig: iedereen loopt bij elkaar binnen en er zijn korte lijnen. We helpen elkaar waar mogelijk. Veel collega’s werken hier al lange tijd. Daarnaast hebben we ondersteuning van vrijwilligers, stagiaires en jongeren die graag een steentje bijdragen.” Jeffrey en Karin: “Omdat er veel verbinding is, is er een goed zicht op de situatie van cliënten en bewoners. Als wij iets opmerken bij de Gasterij, geven we dat door aan de zorg. Zo werken we allemaal samen.”

Meer weten over locatie Berkenstaete? Kijk dan op de site van Archipel Berkenstaete of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Berkenstaete.

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures