Archipel Doe & Deel (dagbesteding)

Kwaliteit van leven is meer dan alleen het bieden van goede zorg. Binnen Archipel Doe & Deek zetten de medewerkers zich in voor een zinvolle en leuke invulling van de dag.

De dagbesteding van Archipel is erop gericht om mensen een fijne dag te laten beleven. Wat dat precies inhoudt, verschilt natuurlijk per persoon.  Het Doe & Deel-team speelt zoveel mogelijk in op de persoonlijke wensen, behoeften en mogelijkheden. Het levensverhaal van de cliënt staat daarbij centraal. Samen met de cliënt en naasten wordt een programma op maat gemaakt met passende activiteiten. Dit kunnen individuele activiteiten zijn of groepsactiviteiten en activiteiten met een therapeutisch doel of gericht op het oppakken van oude hobby’s of passies.

Activiteiten

Elke locatie heeft eigen Doe & Deel waar cliënten aan deel kunnen nemen. De dagbesteding van Kanidas en Nazareth in Best, Berkenstaete in Son en Breugel, Akkers in Nuenen en Gagelbosch en Eerdbrand in Eindhoven is vooral gericht op mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen. Binnen Landrijt in Eindhoven zijn de Doe & Deel-activiteiten afgestemd op mensen met een bijzondere aandoening, zoals Huntington of Korsakov. Hier wordt ook de arbeidsmatige dagbesteding Werk & Talent geboden. In Dommelhoef worden daarnaast activiteiten georganiseerd voor mensen met een lichamelijke aandoening die thuis wonen.

Archipel Doe & Deel is ingedeeld in vijf activiteitenprogramma’s:

  • creativiteit
  • sport en bewegen
  • cultuur
  • natuur en buitenleven
  • sfeer en ontspanning

Daarnaast heeft Archipel verschillende buitenlocaties en bieden we activiteiten aan op locaties in de wijk, zoals buurtcentra.  

Word jij enthousiast van het werken met mensen en wil jij graag bijdragen aan een zinvolle en leuke dag? Dan komen we graag met jou in contact! Ontdek onze vacatures bij dagbesteding!

Vacatures dagbesteding

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures