Werken bij Noordertoren

Noordertoren in het Eindhovense Woensel is allesbehalve een standaard verpleeghuis. Verspreid over vier afdelingen wonen mensen met een somatische (lichamelijke) aandoening en eventueel cognitieve (psychische) problemen. Specialistische zorg, ontwikkeling en vernieuwing staan hier centraal. Dat maakt het werken bij Noordertoren uitdagend en vooral heel erg leuk!

Open en moderne locatie 

Noordertoren is samen met locatie Landrijt gevestigd in een groot gebouw dat in 2014 volledig werd vernieuwd. De locatie heeft een prettige open en moderne uitstraling. “Noordertoren bestaat uit vier afdelingen verspreid over zeven etages,” vertellen medewerkers Miriam en Hanny. “Hier wonen mensen met een complexe somatische aandoening zoals ALS, MS, Parkinson en het Locked-in syndroom. Zij hebben hoog intensieve zorg nodig. Daarnaast hebben veel cliënten vanwege hun aandoening te maken met cognitieve problemen. Denk hierbij aan karakterverandering of verbale of fysieke agressie.”

Expertisecentrum HIZ

Om de juiste zorg en begeleiding te kunnen bieden, is op Noordertoren een eigen expertisecentrum opgezet. Binnen het Expertisecentrum Hoog Intensieve Zorg (HIZ) worden 24 uur per dag specifieke begeleiding, behandeling en verzorging geboden. Miriam en Hanny: “Medewerkers worden speciaal getraind om deze specialistische zorg te kunnen verlenen. Daarnaast is het belangrijk dat zij overstijgend kunnen denken, hun grenzen goed aan kunnen geven en dat ze stevig in hun schoenen te staan. Cliënten zijn redelijk jong: de gemiddelde leeftijd ligt rond de 60 jaar. Ze wonen in ruime appartementen en bepalen zelf bepalen hoe ze de dag inrichten. Vaak hebben cliënten nog een druk sociaal leven met activiteiten buiten Noordertoren en Landrijt waar ze gebruik kunnen maken van de voorzieningen zoals de Gasterij. We werken daarom nauw samen met cliënten én naasten. Samen kijken we hoe we cliënten kunnen begeleiden bij het ervaren van een prettige dag en het behouden van eigen regie.”

Beademingszorg

Op Noordertoren 3 is een afdeling voor mensen die grotendeels afhankelijk zijn van beademingszorg. De beademing wordt hierbij op kunstmatige wijze, geheel of gedeeltelijk, overgenomen door speciale apparatuur. Cliënten van deze afdeling worden verzorgd door deskundige medewerkers die alle kennis en kunde in huis hebben om deze zeer specialistische zorg te kunnen bieden. “Noordertoren is een van de weinige plekken in de regio waar beademingszorg geboden wordt. Medewerkers zijn dan ook ontzettend trots op deze bijzondere afdeling. Er wordt veel gedaan om de zorg op de kaart te zetten. Zo werken we intensief samen met het Centrum voor Thuisbeademing en organiseren we regelmatig symposia over deze specialistische zorg.”

Ontwikkeling en vernieuwing

In totaal werken er zo’n 65 mensen op Noordertoren. “De werksfeer is open en warm. Er worden volop mogelijkheden geboden voor ontwikkeling en vernieuwing. Medewerkers zijn continu op zoek naar manieren om aan hun eigen professionaliteit te werken en om zich nog meer aan de doelgroep te verbinden. Daarnaast is er een nauwe samenwerking tussen zorgmedewerkers en behandelaren. Die samenwerking is belangrijk om de best mogelijk zorg te kunnen leveren. Ben je op zoek naar een uitdagende locatie waar je hét verschil kunt maken op het gebied van zorg en welzijn? Dan past Noordertoren perfect bij jou!”

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures