Lijkt het jou leuk om bij Archipel te werken? 

Onder aan de pagina vind je een greep uit de vacatures bij Archipel. Of bekijk alle vacatures van Archipel op de vacaturepagina.

Alle vacatures 

Werken bij Lindehof

Midden in Oerle (gemeente Veldhoven) ligt Lindehof: een prachtige nieuwgebouwde locatie. De cliënten die hier wonen leven tussen andere inwoners van het dorp en blijven daardoor onderdeel van de Oerlese gemeenschap. Het kleinschalige karakter geeft een fijn thuisgevoel: cliënten, naasten en medewerkers vormen één grote, hechte familie.

Huiskamergevoel

Lindehof is gelegen op de begane grond van een volledig nieuwgebouwd pand in de kern van Oerle, dat in 2018 de deuren opende. De locatie heeft een frisse uitstraling en is uitgerust met moderne faciliteiten. De inrichting is warm, intiem en gemoedelijk: alsof je zo je eigen huiskamer binnenloopt. “Lindehof is ontwikkeld met het idee dat zorgbehoevende ouderen in Oerle en omgeving hier hun leven in het dorp gewoon kunnen blijven voortzetten,” vertellen medewerkers Sandra en Emmy. “De meeste cliënten komen dan ook uit Oerle, maar we hebben ook mensen uit Veldhoven en Eindhoven. Zij wonen in Lindehof zoveel mogelijk als thuis in een huiselijke, knusse sfeer.” 

Werken bij een kleinschalige locatie

De locatie heeft een kleinschalige opzet. Er wonen maximaal zeven ouderen met een psychogeriatrische achtergrond (dementie). “Door het intieme karakter kunnen we er echt voor cliënten zijn. Zo proberen we het ritme van iemand zoveel mogelijk te volgen,” vertellen Sandra en Emmy. “We hebben veel tijd om cliënten goed te leren kennen en om persoonlijke aandacht en belevingsgerichte zorg te bieden. De band is hierdoor heel hecht; cliënten ervaren veel nabijheid. Daarnaast is ook het contact met naasten warm. Zij zijn hier als het ware kind aan huis en we hebben korte lijntjes met elkaar. Het samenspel met naasten is daardoor heel fijn. Het voelt alsof we één grote familie vormen, waarin iedereen een eigen rol heeft.”

Van elke dag iets leuks maken

In het werken bij Lindehof is veel aandacht voor welzijn. “Samen met enthousiaste vrijwilligers, naasten en medewerkers van de dagbesteding worden leuke activiteiten georganiseerd. Denk aan wandelen, creatief bezig zijn of een fietstocht maken met de duofiets. Lindehof ligt midden in het dorp, dus een bezoekje aan de kinderboerderij, de supermarkt of een lunchroom is makkelijk te plannen. Tegelijkertijd zijn we als kleine locatie wel wat beperkter in de mogelijkheden die we kunnen bieden. Maar met een boel creativiteit weten we van elke dag weer iets leuks te maken.”

Duizendpoten

Lindehof heeft een klein team. “Het grote voordeel is dat we elkaar door en door kennen. We zijn goed op elkaar ingespeeld. Maar het betekent ook dat we veel solistisch werken en kwetsbaarder zijn bij uitval. We staan vaak met twee collega’s samen. Vooral in de ochtenden is het aanpoten. Veel cliënten hebben intensieve zorg nodig en je wil elke cliënt de aandacht geven die hij of zij verdient. In de middag is er gelukkig ruimte voor een-op-eencontact. En in de nacht wordt de zorg verzorgd door Severinus. Daarnaast komen er veel neventaken bij het werken bij Lindehof kijken. Denk aan het opknappen van iets dat kapot gaat en het regelen van technische zaken. We noemen onszelf ook wel duizendpoten. Een flinke dosis flexibiliteit en proactiviteit zijn dus wel gewenst als je hier aan de slag gaat. Maar het belangrijkste is de binding met de cliënten en naasten: daar draait het tenslotte om. Je doet het hier echt samen en daardoor is het werken in Lindehof heel fijn.”

Meer weten over locatie Lindehof? Kijk dan op de pagina van Archipel Lindehof of ga direct naar de digitale rondleiding voor een indruk van Lindehof.

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures