Contactformulier
11 oktober 2023

Suzanne & Joyce, Marlon & Suzanne pakken hun pyjama en tandenborstel

Suzanne & Joyce, Marlon & Suzanne pakken hun pyjama en tandenborstel

Een nachtje logeren op de afdeling. Hoezo?  

Wij wilden zelf ervaren of je goed kunt slapen op de Landrijt. We hebben één nacht op twee afdelingen geslapen. Onze ervaringen hebben we opgedeeld in nachtcontroles, gehorigheid, licht en de sfeer in de kamer. We hebben aan de nachtdienst gevraagd om te werken zoals ze altijd doen. We wilden ontdekken wat er goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is in de nachtzorg.

Leuk plan. Lekker geslapen? 

Kan beter. Bij controles schenen collega’s met een zaklamp naar binnen en als ze naar binnen kwamen maakte de sleutelbos veel lawaai. En ook al lopen onze collega’s met zachte zolen over de gang, je hoort ze goed. Net zoals een cliënt die overstuur was of een andere cliënt die werd gewassen. Ook van de kar van de poetsdienst om zes uur ‘s morgens werden we niet vrolijk. En wat dacht je van de zonnewering die midden in de nacht automatisch omlaaggaat? De verlichting en de inrichting van de kamers bleken eveneens voor verbetering vatbaar.

"Ze gaan de akoestiek verbeteren en er komt een pakket om kamers gezelliger in te richten."

Hmmm… en nu?

We zijn in de actiemodus geschoten en hebben Archipel vastgoed benaderd. Zij gaan de akoestiek verbeteren en er komt een pakket om kamers gezelliger in te richten. Afspraken over individuele nachtzorg hebben we nog eens tegen het licht gehouden. Ook hebben we ons onderzoek gepresenteerd aan netwerkverpleegkundigen en aan verschillende behandeldisciplines. Zij waren van menig dat dit onderzoek Archipel breed zou moeten worden uitgevoerd. Met ons onderzoek willen we onze ervaringen delen om zorg te blijven verbeteren. In die zoektocht wordt er naar ons geluisterd en staan we zelf open voor allerlei uitgeslapen ideeën.

"Met ons onderzoek willen we onze ervaringen delen om zorg te blijven verbeteren."

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures