Contactformulier
11 juni 2023

Negen petten

Negen petten
Sanne (contactverzorgende) en Miranda (contactverpleegkundige)

Jullie zeggen: ‘Eén team één taak’. Over welke taak gaat het dan?

Miranda: Op het Samosplein verblijven cliënten met psychogeriatrische ziektebeelden in combinatie met gedragsproblemen. Mensen worden hier geplaatst omdat verwijzers nog niet goed weten in welke setting ze het beste passen. Na een onderzoek wordt het juiste behandelbeleid ingezet. Wij observeren en behandelen een cliënt en komen na vijf tot zeven maanden met een advies voor doorplaatsing binnen Archipel Landrijt of daarbuiten. Dat is onze taak: zorgen dat cliënten die hier worden opgenomen uiteindelijk op een goede plek terechtkomen. Dat doen we met elkaar in een klein team en prettig team. We kunnen op elkaar bouwen en zijn hecht, open en eerlijk. Bij ons telt iedereen mee.

Vanwaar negen petten?

Sanne: Op onze afdeling verblijven negen cliënten met een eigen ziektebeeld en een eigen karakter.  Bij iedere voordeur zetten we een andere pet op. Bij de ene cliënt stap je empathisch directief naar binnen, terwijl je dat bij de volgende juist niet moet doen. Met de een is het ouwe-jongens-krentenbrood terwijl bij de ander een formele benadering past. Dit werk vraagt flexibiliteit en inlevingsvermogen maar ook kennis van ziektebeelden en vooral goed teamwork. Met je collega’s maar ook met de verschillende behandeldisciplines. Als we maandag in een multidisciplinair overleg iets hebben afgesproken dan kan het zijn dat het dinsdag weer helemaal anders moet. Zo snel gaat het hier. Er zit enorm veel tempo in het werk. ‘Never a dull moment’ op de Samoslaan.

Met zoveel verschillende ziektebeelden, persoonlijkheden en karakters kan het ook wel eens botsen. Toch?

Miranda: Het werk is lichamelijk niet zwaar, geestelijk soms wel. Omdat cliënten bij elkaar zitten kan er wrijving ontstaan. We letten dus heel goed op de groepsdynamiek en bewegen voortdurend mee. Meestal gaat het goed maar soms escaleert het en komt er agressie bij. Gelukkig zijn we allemaal goed geschoold op dat gebied en als het nodig is, is er binnen enkele minuten een interventieteam ter plekke. Je staat er dus nooit alleen voor.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures