Contactformulier
29 januari 2024

Hier word ik gelukkig van

Hier word ik gelukkig van
Ilham Abdullah, verzorgende IG

Ilham werd geboren in Somalië maar vanwege gewelddadige conflicten en politieke instabiliteit, lieten haar ouders alles achter en vluchtten met de kinderen naar Nederland. Ilham was toen zes jaar. Ze groeide op in een gezin met zeven kinderen. Omdat haar broers en zus een studie kozen in de economische richting, werd Ilham aangespoord om ook voor die richting te kiezen. Ilham: “Ik koos voor de opleiding tot directiesecretaresse maar al snel voelde ik dat dit niets voor mij was. Lang verhaal kort; na jaren ongelukkig zijn in het werk dat ik deed, ben ik terechtgekomen in de zorg. En eenmaal hier beland, weet ik: mijn roeping ligt in de zorg, hier word ik gelukkig van.”

"Ik ben de eerst twee maanden op onderzoek uitgegaan omdat ik van zekerheid hou en omdat ik leergierig ben." 

“In 2020 ben ik bij Archipel begonnen. Wat ik op internet over Archipel las, sprak me aan. Vooral de sfeer en de doorgroeimogelijkheden. Mijn allereerste afdeling was op de Noordertoren, met bewoners met ernstige lichamelijke gezondheidsproblemen bijvoorbeeld door een CVA of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bewoners wonen zo veel mogelijk zelfstandig, in de nabijheid van 24-uurszorg. Het is een fijne plek om te werken. Mijn opleiding heb ik afgemaakt op de Korsakov afdeling van Landrijt. Die afdeling vond ik boeiend vanwege mijn interesse in psychiatrische ziektebeelden. Zelf ben ik van ‘pluk de dag’ en dat blijkt een goede instelling om met deze bewoners te werken en om je in hen te verplaatsen. Routinematig werken is er voor mij niet bij.”

Plannen, plannen, plannen

“In april 2021 ben ik aan de opleiding Verzorgende IG bij het Archipel College begonnen. Normaal duurt deze opleiding drie jaar. Maar ik was binnen een jaar klaar en hoefde alleen nog maar de verpleegtechnische handelingen te doen. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? De eerste twee maanden ben ik op onderzoek uitgegaan omdat ik van zekerheid hou en omdat ik leergierig ben. Ik heb gekeken hoe het leerplatform eruitziet, wat staat er in het schoolreglement, waar vind ik welke informatie en wat wordt er precies van mij verwacht? De derde maand heb ik een planning gemaakt. Wat zijn precies de opdrachten? Wie heb ik daarbij nodig? Hoe lang doe ik over een opdracht? Daar heb ik deadlines aan gekoppeld omdat ik dan het beste functioneer.

Een goede start van je studie is zo belangrijk; eerst oriënteren voordat je de leerstof induikt. In de vierde maand ben ik begonnen met praktijkgerichte opdrachten. Toen ik die af had, kreeg ik te horen dat ik te snel ging in verband met het wettelijk aantal schooluren dat ik moest volgen. De rem ging erop en ik moest weer terug naar school. Dus ja, het had nog sneller gekund. Inmiddels ben ik trouwens met de opleiding Verpleegkunde begonnen. Die doe ik ook versneld, niet omdat het moet maar omdat ik het leuk vind.”

Binnen het Archipel College bieden we maatwerk. Wil jij je opleiding versneld volgen, of neem je liever langer de tijd? We kijken graag naar jouw wensen en de mogelijkheden.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures BBL-opleiding

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures