Contactformulier
13 november 2023

Het is goed zo!

Het is goed zo!
Bewoonster van Gagelbosch en Sylvia (leerling Helpende Plus)

Je hebt een carrière in de retail achter de rug. Vanwaar de overstap naar de zorg?

Ik heb bijna 22 jaar in de retail gewerkt en heb verschillende functies gehad. Ook die van manager met alle verantwoordelijkheid van dien. Maar eerlijk is eerlijk: ik werd er niet gelukkig van. Door mijn ouders ben ik in aanraking gekomen met de ouderenzorg en uiteindelijk heb ik de stap gezet. Vorig jaar ben ik begonnen met de opleiding Helpende Plus in Gagelbosch. Binnenkort krijg ik mijn diploma.

Proficiat alvast! Alles is goed gegaan?

Ik wilde in eerste instantie Verzorgende IG worden, maar dat werd me afgeraden. Dat traject zou te snel gaan. Het werd Helpende Plus. Daarvan wist ik zeker dat ik het zou kunnen. Het tempo is rustig, de theorie is goed te doen. Eén dag in de week ga ik naar school en op de afdeling sta ik boventallig. Zo goed dat ze me dit advies hebben gegeven. Ik heb aan alle kanten de ruimte gekregen om te leren en om ervaring op te doen.

Geen spijt?

Ik zit h-e-l-e-m-a-a-l op mijn plek. Als ik kijk hoe ik me nu voel, had ik deze stap tien jaar eerder moeten zetten. Werken met mensen voelt zoveel zinvoller dan werken met spullen. Van collega’s krijg ik te horen dat cliënten het fijn vinden dat ik zo rustig ben. Dat is hier een goede eigenschap. In mijn vorige functie werd ‘rustig’ gezien als niet zichtbaar. Dit werk past beter bij mijn karakter. Ik ervaar ook minder druk, want ik kan altijd op een collega terugvallen. Nooit meer eindverantwoordelijk, wat een opluchting. Nee, voorlopig blijf ik lekker werken als Helpende Plus bij Gagelbosch. Het is goed zo!

Wat doe je zoal op een dag?         

Best veel. Kort samengevat? Ik help bij algemeen dagelijkse levensverrichtingen, zoals aankleden en douchen. Medicatie uit de baxter controleren en aanreiken, net als medicatie toedienen. Gewicht meten, oppervlakkige wonden verzorgen, steunkousen aan- en uittrekken, katheterzak legen en verwisselen. Als de alarmknop wordt ingedrukt dan onderneem ik actie en ik ben aan spreekpunt voor familieleden. En ook niet onbelangrijk: een luisterend oor bieden terwijl ik bij cliënten ben.

Wie is deze leuke mevrouw op de foto?

Deze vriendelijke mevrouw is een van mijn cliënten en zij is wel in voor een foto!

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures