Contactformulier
9 september 2022

De passie van een mensenmens

De passie van een mensenmens

Met een flinke zwier parkeert Wim Ooms zijn fiets tegen de muur van woonzorgcentrum Archipel Passaat. ‘Goedemorgen’, klinkt het hartelijk in onvervalst Brabants. Wim is Helpende Plus. Samen met zijn collega’s van Archipel verleent hij zorg aan mensen met dementie en mensen met chronische lichamelijke aandoeningen. Zorg die warm is, zorg die past, zorg die zorgvuldig is samengesteld, zorg die geduldig is en zorg die aansluit bij de wensen van de bewoners. Wim: ‘Dit werk past helemaal bij mij, bij een mensenmens zoals ik.” 

Wim staat in de keuken en is bezig met het klaarzetten van medicatie. “Ik draag graag mijn steentje bij. Zorg dat cliënten netjes de dag beginnen, hun natje en droogje krijgen. Heel belangrijk. Ze noemen het vooral warme zorg en dat is het. Met nadruk op ‘warm’. “Kijk eens mevrouw wat ik hier heb.” Liefdevol en met een grote glimlach helpt hij een bewoonster met drinken. “Goed zo hoor”. “Deze dame heeft slikproblemen dus we zorgen dat alles goed gemalen wordt. Soms nog een beetje appelmoes of jam erbij voor de smaak.”, legt hij uit. “What ever will be’, zingt hij even later met een andere bewoonster.

"Ze noemen het vooral warme zorg en dat is het. Met nadruk op ‘warm"

Wim: Ik ben 23 jaar geleden bij Archipel begonnen als woonondersteuner. Een woonondersteuner zorgt voor een goede sfeer in de huiskamer. Samen koken, radio luisteren, soezelen, spelletje spelen. Meehelpen met het ontbijt. Mooi werk. Maar bij Archipel staat niemand stil, iedereen is voortdurend in ontwikkeling; aan het leren. Ik ben verdergegaan en werd Helpende en nu Helpende Plus. Als Helpende ondersteun je cliënten bij hun persoonlijke verzorging zoals wassen en aankleden. Ik help mee met het bereiden van maaltijden en ondersteun bij licht huishoudelijk werk. Als Helpende Plus mag ik ook medicatie toedienen. Eigenlijk help ik cliënten om zo zelfstandig als mogelijk te functioneren. Ik stimuleer hen daarin.

“We gaan nu naar een multidisciplinair overleg” vertelt Wim terwijl hij in een stevig tempo door de gang loopt. “Multidisciplinair overleg is een overleg van deskundigen uit verschillende beroepsgroepen, zoals een arts, fysio- en ergotherapeut en altijd iemand van de zorg. Samen bepalen we het behandelplan van individuele cliënten. Wim schuift zijn stoel aan: “Goedemorgen allemaal”, klinkt het wederom opgewekt.   

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures