Contactformulier
4 april 2022

Werk dat ertoe doet

Werk dat ertoe doet
Frank Mulder volgt een versnelde BBL-opleiding tot Verzorgende IG

Je had een goede, verantwoordelijke baan. Waarom overstappen naar de zorg?

Ik had inderdaad een goede baan als filiaalmanager in de retail. Toch begon ik me een paar jaar geleden af te vragen of het werk dat ik deed nog voldoening gaf. Rond diezelfde tijd kwamen mijn ouders allebei bij Archipel te wonen en dan zie je wat er allemaal in de zorg gebeurt en wat het betekent. Dat was de trigger. Met mijn keuze ben ik niet over één nacht ijs gegaan want ik had een goede baan. Samen met mijn vrouw en dochter heb ik besproken wat het zou betekenen als ik zou gaan leren en werken. Zij moesten ook achter mijn keuze staan. Daarna ging het snel. Voor ik het wist zat ik aan tafel met iemand van Archipel die me liet weten dat ik van harte welkom was. En nee, ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn overstap.

Je zit met 20-jarigen in de klas. Hoe is dat?

Eens per twee weken ga ik twee achtereenvolgende dagen naar het Archipel College. Dan zit ik met 20-jarigen in de klas. Dat houdt me jong, hoewel ik wel eens jaloers ben op hoe snel zij met de computer zijn. De opleiding is een samenwerking tussen Archipel en ROC de Leijgraaf. Inhoudelijk maar ook voor wat betreft studiebegeleiding zit deze opleiding top in elkaar. Het is echt een koppeling tussen theorie en de ervaring die je opdoet in de praktijk. Maar eerlijk is eerlijk. Ik krijg het diploma niet cadeau. Ik moet echt studeren maar ik doe het graag.

Ben je gelukkig in je werk?

Goeie vraag...  Ja, ik ben gelukkig omdat wat ik doe, ertoe doet. Mensen in hun laatste levensfase hebben recht op goede zorg. Het zijn mensen die in hun leven iets betekend hebben, ze hebben gewerkt, liefgehad en zelf gezorgd. Langzaam maar zeker moeten ze afscheid nemen van hun geliefden, ze verliezen hun zelfstandigheid, hun gezondheid en zoveel meer. Als ik naar mijn werk ga, weet ik dat er bewoners zijn die mijn hulp en ondersteuning nodig hebben. Bovendien hebben deze bewoners partners, kinderen en familie en al die mensen vertrouwen mij hun dierbaren toe. Dat vind ik best een eer.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de online Jobcafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacature BBL opleiding Verzorgende IG 

JobCafés

 

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures