Contactformulier
22 september 2022

Wat is het leven mooi

Wat is het leven mooi

‘Wat is het leven mooi… met haar!’, zingt een bewoonster vrolijk terwijl ze naar verpleegkundige Anke knikt. Samen zitten ze in de tuin van Archipel Passaat. Dit woonzorgcentrum ligt vlak bij de hippe wijk Strijp-S, hartje Eindhoven. Hier wonen mensen met dementie en mensen met chronische lichamelijke aandoeningen bij elkaar in een huislijke en aangename omgeving. Het is voor hen een vertrouwde plek waar ze professionele, intensieve en vooral warme zorg krijgen waarbij Welzijn en Welbevinden met hoofdletters worden geschreven. Zorg op maat, dat is Passaat.

Anke: “Als verpleegkundige ben ik verantwoordelijk voor zorgprocessen. Ik verleen zorg, maak zorgplannen, heb overleg met familie en collega’s en verricht verpleegtechnische handelingen. Een verantwoordelijke baan waarin je uitdagingen niet uit de weg kunt gaan. Het is leuk en dankbaar werk. Buiten het medisch gedeelte vind ik het fijn om samen met mantelzorgers, collega’s en vrijwilligers het leven van bewoners vorm te geven. Betekenisvol werk dat perfect bij mij past want ik wil graag van betekenis zijn, ertoe doen voor iemand. Ik heb voorheen in het ziekenhuis en in de psychiatrie gewerkt. Daar is de zorg vooral functioneel en krijg je minder een band met patiënten. Je behandelt gezondheidsklachten en vervolgens neem je afscheid van elkaar. Bij Archipel kan ik echt iets opbouwen met cliënten.”

"Archipel voelt als een grote familie waarin iedereen meetelt."

“Archipel is een grote organisatie met een groot aanbod van zorg”, vertelt Anke. “Toch voel ik me hier absoluut geen nummer want iedereen telt mee. Het voelt eigenlijk wel knus als een soort familie.” Inmiddels loopt ze met de mevrouw de woonkamer in en helpt haar de jas uit doen. “Zin om te dansen”, vraagt ze. Even later ontvouwt zich een aandoenlijk plaatje. ‘Ach Margrietje, de rozen zullen bloeien, ook al zie je mij niet meer… ‘. Samen zingen ze enthousiast mee: ‘Door de tranen heen zul jij weer lachen, net zoals die laatste keer.’ Arm en arm wiegen ze vredig op en neer. Zo mooi kan het leven inderdaad zijn.    

 

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures