Contactformulier
17 november 2022

Topteam doorpakkers

Topteam doorpakkers
Joanna, verpleegkundige

Joanna Tchitembo werkt als verpleegkundige op Dommelhoef. “Vergeet niet te vermelden dat revalidatieafdeling 1 binnen Dommelhoef een Leer Innovatie Omgeving (LIO)is ”, benadrukt Joanna. “Dat is een samenwerking tussen Archipel, Fontys en Summa College waarbij ze zorg verlenen, leren, innoveren en onderzoeken met elkaar verbinden. Op onze afdeling begeleiden we deze studenten, wij dragen kennis over maar leren ook van hen. Dat is nóg een reden waarom het fijn is om hier te werken.”

Joanna: “Tijdens mijn mbo-opleiding verpleegkunde, heb ik als flexwerker bij Archipel gewerkt, vooral binnen Dommelhoef. Toen ik hier een vaste aanstelling kon krijgen, heb ik die met beide handen aangegrepen. Ik wist hoe fijn het hier is. En soms was het pittig om tegelijkertijd te studeren, stage te lopen en te werken. Ach ja, ik leef nog. Als ik een doel voor ogen heb, ga ik daar vol voor. Ik volg nu naast mijn werk een hbo-opleiding. Stilzitten is niks voor mij.”

"De therapie die cliënten krijgen moeten ze ergens toepassen en dan komt de zorg in beeld."

Joanna werkt op de neuro-revalidatie afdeling van Dommelhoef met cliënten met een doorgemaakt CVA, Niet Aangeboren Hersenletsel, MS, ALS en Parkinson. Het is een geriatrische afdeling maar er komen ook jongere mensen. Cliënten komen bij Dommelhoef na verwijzing door het ziekenhuis met als doelstelling terugkeer naar huis. Joanna: “Meestal duurt de revalidatie tussen de twee weken en drie maanden. De buitenwacht denkt vaak dat de revalidatie plaats vindt bij de arts, logopedist, fysio- of ergotherapeut. Maar de therapie die ze daar krijgen moeten ze ergens toepassen en dan komt de zorg in beeld. Wij doen werk dat heel wezenlijk is, want wij oefenen iedere dag. Wij trainen de dagelijkse routine. “

 

Professionaliteit versus gezelligheid

“Het werk op de neuro-revalidatie afdeling past bij mij. Stap voor stap samen met een cliënt ergens naartoe werken, met elkaar iets bereiken. Ook het werken in een multidisciplinair team is prettig. Aan hiërarchie doen we bij ons niet. Het zijn allemaal korte lijntjes en iedereen staat voor elkaar klaar. Maar het grootste pluspunt vind ik het team waarin ik zit. Mijn collega’s zijn jong, gedreven, staan open voor verbeteringen en pakken allemaal graag door. Ik voel me veilig en krijg de ruimte om te zijn wie ik ben en om te groeien als persoon. We kunnen het goed met elkaar vinden zowel op als buiten de werkvloer. We hebben maandelijks teamuitjes en organiseren een bootcamp, een dobbelavond, een barbecue of gaan uit eten. En niet te vergeten: we maken ook vaak leuke tiktok filmpjes. Het zijn collega’s die het leuk vinden om ook buiten het werk dingen met elkaar te ondernemen.”

Ziel en zaligheid

“Er heerst hier een dynamiek die ik prettig vind. Geen dag hetzelfde en ook de samenstelling van cliënten veranderd snel. Routinematig werken? Onmogelijk. Het is voldoening met een hoofdletter V. Als cliënten hier op een brancard worden binnengebracht en na een tijd lopend naar buiten gaan, weer kunnen eten en praten, dan denk ik: ‘Hier hebben we ziel en zaligheid in gestoken. Daar doen we het voor!”

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures