Contactformulier
6 mei 2022

Super-flexer

Super-flexer
Mike, verpleegkundige flex

Flexen is helemaal jouw ding. Wat vind je er zo fijn aan?

Ik werk overal en nergens bij Archipel. Dat bepaal ik helemaal zelf. Degene die mijn agenda beheert, dat ben ik. Wel zo prettig. Het leuke van deze manier van werken is bovendien dat je steeds nieuwe collega’s en cliënten ontmoet. Omdat ik een team uit de brand help, zijn medewerkers blij als ik kom. En het enthousiasme is geheel wederzijds. Ik ben nog nooit op een afdeling weggegaan met een vervelend gevoel. Nog nooit. Ik voel me altijd een gast op een afdeling. En als gast wil je toch een goede indruk achterlaten. Tenminste zo werkt het voor mij. Als ik aan het einde van een dienst wegga dan is het fijn als cliënten maar ook mijn collega’s zeggen: ‘goh, fijn dat Mike er was’. Ik doe dan toch meer mijn best.

Je opa is min of meer de reden waarom je voor de zorg koos. Bijzonder.

De reden waarom ik de zorg inging gaat inderdaad jaren terug. Mijn opa is jong invalide geworden en kwam in een rolstoel terecht. Ik kwam veel bij mijn opa en oma dus ik wist al jong waar een tillift of een katheter voor diende. Later verhuisde mijn opa naar een verzorgingshuis en ook daar gingen we vaak op bezoek. We zijn ermee opgegroeid. Als kind zag ik veel maar kon niet alles plaatsen. Totdat ik zelf in de zorg ging werken. Dan vallen veel dingen op zijn plek. Na mijn middelbare school ben ik begonnen als poetshulp in de thuiszorg. Daarna heb ik de versnelde opleiding tot helpende en tot verzorgende IG gedaan. Ik heb werkervaring opgedaan en ben doorgestroomd als verpleegkundige. Vroeger was ik wel een beetje onzeker maar dat is na tien jaar werken in de zorg verdwenen. Ik ben hier helemaal op mijn plek.

Je had ook voor werken in het ziekenhuis kunnen kiezen.

Had ook gekund. Maar ik werk liever in de ouderenzorg omdat het persoonlijker is. Als je mij diep in mijn hart kijkt, gaat mijn voorkeur uit naar werken met mensen met dementie. Eerlijk is eerlijk. Ze hebben natuurlijk ook wel eens een off-day maar over het algemeen: ze vergeten wie ze zijn geweest maar de kern van wie ze zijn, zit er nog in. Ze zijn ook zo dankbaar. Somatische cliënten zijn geestelijk nog goed maar hun wereld wordt klein omdat ze zo afhankelijk zijn. Maar met welke doelgroep je ook werkt, iedere cliënt heeft naast zorg ook aandacht nodig. Een-op-een-momentjes. Laatst was ik bij een cliënt die onrustig was en slecht kon slapen. Ze vertelde dat ze uit Nieuw-Zeeland kwam. Paar dagen later zag ik toevallig een film over Nieuw-Zeeland. Prachtige beelden en mooie muziek. Ik heb die film op mijn telefoon gezet en samen met die mevrouw bekeken voordat ze ging slapen. Ze heeft het er nog een week over gehad. Echt, je maakt zoveel mooie en bijzondere dingen mee. Als er ruimte is en je kunt iets extra’s doen voor cliënten, beleef je de mooiste momenten in de zorg.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Info over flexwerk bij Archipel

JobCafé

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures