Contactformulier
26 juli 2022

Naar huis met een glimlach

Naar huis met een glimlach
Eline heeft een bijbaan als horeca-medewerker in de Gasterij

In Eindhoven, Nuenen, Best en Son en Breugel heeft Archipel gezellige Gasterijen. Hier komen bewoners om te eten of te kletsen, familieleden drinken er koffie met appelgebak, buurtbewoners houden van de borrel die er wordt geschonken en kleinkinderen eten er een ijsje. Maar de Gasterij is ook de plek om te bridgen of een verjaardag te vieren. Om te biljarten, te luisteren naar muziek of te genieten van een andere activiteit. Kortom bij Archipel is de Gasterij ‘the-place-to-be’ om van het leven te genieten.  

Eline is 22 jaar en begint aan haar dienst in de Gasterij. Behendig knoopt ze haar zwarte keukenschort voor en even later serveert ze soep als een volleerd professional. Eline: “Inmiddels werk ik twee jaar als gastvrouw in de Gasterij en ik heb het erg naar mijn zin. Het team waarin ik werk is bovendien erg aardig en ik heb gaandeweg ook nog een aantal certificaten gehaald. Altijd handig. Ik heb een vast contract bij Archipel voor vijf uur per maand en mag zoveel werken als ik wil. En ook niet onbelangrijk: het is afwisselend werk dat goed verdient.” 

"Ik zeg altijd dat mijn werkdag pas geslaagd is als ik met een glimlach naar huis ga en geloof me: dat gebeurt hier vrijwel altijd.”

Eline: “Ik heb gekozen om in de Gasterij te werken omdat ik het leuk vind om met mensen te werken, met name met ouderen. Maar ik kom ook in contact met zorgpersoneel, mensen uit de wijk en natuurlijk ook familieleden. Als gastvrouw heb je twee verschillende diensten: ‘voor’ en ‘achter’. ‘Achter’ help je met het schoonmaken van groenten, broodjes smeren of de voorraad aanvullen. ‘Voor’ werken betekent echt aan de balie staan: koffie en thee schenken, gebak en softijs serveren, afrekenen en tafeltjes schoonmaken. Ik raad het iedereen aan om in een Gasterij te werken. Fulltime maar ook als bijbaan naast een studie. Helemaal perfect. Ik zeg altijd dat mijn werkdag pas geslaagd is als ik met een glimlach naar huis ga en geloof me: dat gebeurt hier vrijwel altijd.”

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures