Contactformulier
10 maart 2023

Mijn werk voelt niet als werken. Zo leuk vind ik het

Mijn werk voelt niet als werken. Zo leuk vind ik het
Floor, contactverpleegkundige | Foto: Wil Feijen

Floor werkt als contactverpleegkundige in Archipel Berkenstaete in Son en Breugel. 'Haar' afdeling, Berkenhof 3, bestaat uit cliënten die allemaal een vorm van dementie hebben. De jonge zorgprofessional ervaart haar werk niet als werk, zo leuk vindt ze het: "Het is super dankbaar werk. De cliënten voelen gewoon als mijn familie. Zo zie en voel ik dat. Voor deze mensen is het hun laatste plekje. Daarom is het zo belangrijk dat zij zich thuis voelen bij ons. Het is immers hun thuis!"

Die warme zorg, dat vindt Floor belangrijk. Maar wat is dan precies warme zorg? "Dat je ziet dat iedere cliënt anders is. De één waardeert een knuffel, de ander een gesprek of een schouderklopje.

"En als een cliënt behoefte heeft aan een kus op de wang als die gaat slapen? Dan geef ik die. Warme zorg is persoonsgerichte zorg."

"Samen met mijn collega zorg ik voor o.a. opname- en artsengesprekken, ben ik aanspreekpunt voor families, schrijf ik zorgplannen en praat ik collega's bij. Wij werken in een team met allemaal verschillende mensen en functies; iedere collega is even waardevol." Floor geniet van de ruimte die ze krijgt om zichzelf te ontwikkelen: "We zijn een zelfsturend team. Dan mag je ook samen beslissingen nemen. Daarnaast zit ik in een denktank waarbij ik ook de vrijheid voel om zaken bespreekbaar te maken en denken we na hoe de zorg er in de toekomst uit moet komen te zien." Ze is nog lang niet uitgekeken binnen Archipel Berkenstaete: "Ik zit hier erg op mijn plek. Met de ruimte die ik krijg om mee te mogen denken is het voor mij nog meer dan uitdagend."

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Meet & Match

Vacatures

Tekst gebaseerd op interview door Ineke van Uden.

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures