Contactformulier
10 oktober 2022

Gastvrijheid ben je zelf

Gastvrijheid ben je zelf
Daniëlle, medewerkster Gasterij

Daniëlle is een ondernemende dame; ze woonde en werkte in Spanje, was jarenlang secretaresse en managementassistente en is op dit moment zelfstandig ondernemer en medewerker horeca in Gasterij Nazareth Best. Danielle: “Rond mijn 45ste dacht ik: ‘Het is mooi geweest, tijd voor een carrièreswitch’. Vanuit enthousiasme door een familielid ben ik bij Archipel terechtgekomen. Ik had wel al veel horeca-ervaring maar uit een ver verleden. Dat heeft me niet weerhouden om toch in gesprek te gaan, gestart en ik was gelijk om!” 

Daniëlle: “Ik start de dag met voorbereidingen zodat gasten zich welkom voelen in de Gasterij. Zoals het terras openen en koffieapparaten bijvullen. Ook sta ik in de spoelkeuken, ruim ik de bestellingen op en maak ik gerechten zoals maaltijdsalades en uitsmijters. Bewoners, familieleden en omwonenden voorzie ik van een kopje koffie, gebak of advocaatje met slagroom. Naast onze eigen bewoners komen er ook mensen uit het dorp, familieleden en kinderen, bijvoorbeeld om een verjaardag te vieren. Tijdens het middageten schuiven ook altijd senioren uit de wijk aan, samen eten smaakt immers beter dan alleen. Er wordt met enige regelmaat een verjaardag gevierd met allerlei lekkers. Erg afwisselend dus!”

"Je krijgt in de Gasterij alle vrijheid om met bezoekers te praten zodat je je dienstverlening persoonlijk kunt maken" 

“Ons team bestaat uit twaalf aardige collega’s. Omdat je verschillende diensten draait met verschillende medewerkers is geen dag hetzelfde”, legt Daniëlle uit. “Je krijgt in de Gasterij alle vrijheid om met bezoekers te praten zodat je je dienstverlening persoonlijk kunt maken. Om hier te kunnen werken moet je vriendelijk, empathisch, een teamspeler zijn en geduld hebben. Tegelijkertijd moet je ook vooruit kunnen denken en werken, dingen zien en aanpakken.”

Als een dienst erop zit, zeggen wij altijd tegen elkaar: "Dank voor je inzet"

“Archipel is een organisatie die persoonlijke groei en ontwikkeling stimuleert door trainingen en opleidingen”, meent Daniëlle. “Zo heb ik vorig jaar de opleiding Sociale Hygiëne gevolgd en een training over het vers houden van producten (HACCP). Daarnaast vindt Archipel als organisatie het belangrijk om een goede balans tussen werk en ontspanning te creëren. We krijgen jaarlijks meerdere attenties en er worden feesten, uitjes en teamactiviteiten georganiseerd. Daardoor voel ik me op mijn plek bij deze organisatie en gewaardeerd. Nieuwe collega’s krijgen een inwerkperiode van een maand waarin ze door één en dezelfde collega worden begeleid. Daar besteden we echt intensief aandacht aan. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik hier, in tegenstelling tot mijn vorige baan, altijd mezelf kan zijn en iedere werkdag geslaagd is. De goede samenwerking met de collega’s draagt bij aan deze job waar ik zoveel voldoening uithaal. Op het einde van een dienst zeggen wij altijd tegen elkaar: ‘Dank voor je inzet vandaag. Dit zegt genoeg over de sfeer onderling. Niet voor niets werken er collega s al meer dan twintig jaar.”

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures