Contactformulier
2 mei 2023

Doorgroeiers

Doorgroeiers
Sharon en Josca, contactverpleegkundigen

Jullie zijn allebei jong in de zorg gaan werken maar jullie hebben zeker niet stilgezeten!

Sharon: “Ik wilde kapster worden maar door een snuffelstage wist ik het meteen: de zorg past bij mij. Ik ben begonnen met de opleiding Verzorgende IG en een paar jaar later heb ik in Dommelhoef de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Sindsdien werk ik hier met veel plezier.

Josca: “Ik ben begonnen met de opleiding tot helpende, daarna Verzorgende IG en nog een paar jaar later volgde de opleiding voor verpleegkundige, die ook door Archipel werd betaald.” 

Wat doet een contactverpleegkundige?

Sharon: “Van een verpleegkundige in een zelfsturend team wordt verwacht dat we ons verantwoordelijk opstellen, overstijgend meedenken, signaleren en intermediair zijn tussen behandelaars en familie. Daar komt ook de dagelijkse verzorging van de bewoners bij. Hierbij leggen we sterk het accent op welzijn.”

Josca: “Regelmatig gaan we samen met de cliënten puzzelen, diamont painten of we spelen badminton met ballon. Ook dekken we de tafel, maken soep of bereiden met elkaar de maaltijden voor. Dat zijn mooie uurtjes.” 

Wat kunnen nieuwe collega’s van jullie verwachten?

Josca en Sharon: “Als team zijn we echt betrokken op elkaar, we zíen de ander. We hebben een open, vooruitstrevend team dat voortdurend bezig is met verbeteren. Nieuwe collega’s krijgen bij ons de kans en de tijd om te groeien. Als er iemand ‘van buiten’ komt, vragen we altijd wat hen opvalt. Dan komen er dikwijls waardevolle tips waarmee we aan de slag gaan. Goed genoeg bestaat bij ons niet, het kan altijd beter! Het werk is niet altijd gemakkelijk maar je staat er nooit alleen voor.”

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures