Contactformulier
11 april 2023

Aandacht geven die ze verdienen

Aandacht geven die ze verdienen
Daniëlle, HR-coach bij Eerdbrand

Je loopt al een tijdje rond bij Archipel. Neem aan dat je het naar je zin hebt?

Ik werk er inderdaad al 11 jaar, in verschillende functies op verschillende locaties en altijd met plezier. Archipel is een prettige werkgever, die stiekem meer doet voor zijn medewerkers dan vaak gezien wordt. Veel zaken zijn hier goed geregeld zoals opleidingen en doorgroeimogelijkheden. Teams kunnen ondersteuning krijgen van een team- of coach M&O. Door zelfsturing kun je bovendien binnen de geldende kaders, richting geven aan datgene wat je belangrijk vindt. Dat principe heeft me altijd aangesproken en dat maakt dat ik blijf ‘hangen’ bij Archipel.

Je maakte de stap van woonzorgbegeleider naar coach M&O. Waarom?

Ik werkte in Landrijt met jonge mensen met dementie. De stap naar coach M&O heb ik niet gezet omdat ik het werk in Landrijt niet fijn vond. Integendeel. Het is uitdagend werk waarbij je echt iets kunt bijdragen aan het levensgeluk van cliënten. De reden van mijn overstap was de behoefte aan een nieuwe uitdaging en een volgende stap in mijn eigen ontwikkeling als professional. Ik doe dit werk nu anderhalf jaar en wat mij vooral aanspreekt, is dat ik mijn collega’s de aandacht kan geven die ze verdienen; door ze te ondersteunen, begeleiden en coachen op het moment dat het nodig en gewenst is. En het mooie daarbij is het uitgangspunt dat een coach M&O niet alleen aandacht heeft voor medewerkers waarmee het níet goed gaat maar ook voor collega’s waar het wél goed mee gaat. En hoe kunnen we samen zorgen dat dit zo blijft?

Wat doet een coach M&O allemaal?

Als coach M&O ben ik dagelijks bezig met het faciliteren van medewerkers zodat ze goed kunnen blijven functioneren en zich kunnen blijven ontwikkelen. Want hoe je het wendt of keert zonder medewerkers zijn we nergens. Ze zijn onmisbaar. Ik werk voor acht zorgteams en de dagbesteding van Eerdbrand; in het totaal 180 collega’s. Ze komen op verschillende manieren bij me. Omdat ze me inmiddels kennen en weten dat de deur altijd open staat of omdat een collega of teamcoach ze doorverwijst. Ze komen voor een opleidingswens, voor Het Goede Gesprek of om te sparren over uiteenlopende zaken. Verder ben ik als verzuimbegeleider verantwoordelijk voor het verzuimbeleid, ondersteun medewerkers in hun re-integratie en heb aandacht voor het voorkomen van uitval. M&O coachen is maatwerk dat verschilt van persoon tot persoon. Het is mensenwerk en dat is precies wat dit vak zo boeiend maakt.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan onze Meet & Match om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meet & Match

Meer weten over werken bij Archipel?

Contact Werkplezier Vacatures